Tilbake
Volt Film
Volt Film
Volt Film

DRONE - VGS

«DRONE»

I sin eskalerende kamp mot terror har USA økt bruken av droner (ubemannede fjernstyrte fly med overvåkningskamera og raketter). Denne norske dokumentarfilmen tar oss med bak kulissene i «dronekrigen» og lar oss få et innblikk på innsiden av CIAs hemmelige dronekrig, fra dronepilotenes databunker til ofrene på bakken. Hvordan er det å leve under dronene? Hvordan er det å drepe med joystick? Se hvordan dronene forandrer krigføring, unge gamere blir rekruttert som dronepiloter og CIA setter standard for evig krig.

Filmen er ved regissør Tonje Hessen Schei (f. 1971), norsk filmskaper utdannet ved NTNU i Trondheim og University of Texas i Austin. Hennes tidligere dokumentarer fokuserer på temaer som menneskerettigheter, miljø og sosial rettferdighet, og er vist og prisbelønt på en rekke internasjonale festivaler verden over.

I etterkant av filmen vil elevene få møte hovedrolleinnehaveren i filmen og tidligere dronepilot Brandon Bryant. Han gir elevene en elektrisk formidling av sine erfaringer gjennom sitt tidligere mangeårige engasjement som dronepilot i den amerikanske hæren, og de personlige traumer og kvaler dette har medført.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Østfold kulturutvikling
  • I samarbeid med: Volt Film
  • Idé/opplegg: Tonje Hessen Schei og Den kulturelle skolesekken i Akershus

Publikumskommentarer