Tilbake
Cappelen Damm

Linde Hagerup - Plutselig ble det et dikt

Dette er et mini-kurs i kreativ skriving, og som legger vekt på at alle elvene deltar aktivt både i samtalene forfatteren har med dem; og i selve skriveprosessen. Et sentralt poeng er å ufarliggjøre skrivnignen, gjøre den morsom og overraskende. Alt av skrivning foregår i grupper, og det er viktig at alle oppnår tekstlige resultater. 

Gjennom forskjellige metoder som forfatteren innfører i kurset, kommer man frem et overraskende resultat: et dikt kan være hva som helst! Alle kan skrive dikt. Alt er lov, og ingenting er feil! Kjente dikt dekonstrueres og bygges opp igjen, muligens med resultater langt unna originalen; men like gyldige!


Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Østfold kulturutvikling
  • Kunstnere/grupper: Linde Hagerup
  • Idé/opplegg: Linde Hagerup

Om kunstner / utøver / gruppe

Linde Hagerup er født i 1968, og er oppvokst på tettstedet Rykkinn utenfor Oslo. I dag bor hun og sønnen på Kråkerøy i Fredrikstad. Hun holder skrivekurs, også på videregående skoler.

Sytten år gammel kom Linde inn på Skrivekunstakademiet i Bergen som en av de yngste noen sinne. Senere jobbet hun i mange år med teateradministrasjon, og hun har også jobbet ti år som medredaktør i det litterære tidsskriftet Vagant.

Linde Hagerup debuterte i 1999 med den kritikerroste korttekstsamlingen Og det skal vare så lenge. I 2007 kom romanen Ikke sant, også den til strålende mottakelse. Boka ble solgt til Nederland og utkom der våren 2011. I 2008 debuterte Hagerup som barnebokforfatter med diktsamlingen Verdens største gorilla og andre rim, som mottok Kirke- og kulturdepartementets illustrasjonspris.

Linde Hagerup fullførte høsten 2011 sin ungdomstrilogi om Billie og vennene hennes med romanen Var det det det var. De to første bøkene i trilogien var Ingen som røyker hopper strikk(2009) og Get used to it (2010).

I 2016 kom En bror for mye, som tar for seg fosterhjemsproblematikk sett fra et barns ståsted. Boken fikk svært gode anmeldelser.

Publikumskommentarer