Tilbake
Katja Lindberg

Om bare Lyseblå kunne bli superhelt

Tenk om man kunne ha vært en superhelt i en superheltverden, langt borte. Uovervinnelig, en som aldri ga opp, en som ingen kunne være slemme mot.

Hadde man da vært en sånn gutt som man burde være?

"Hvis jeg ikke mobber andre, blir jeg mobbet selv - jeg vil ikke bli slått og mobbet mer, mamma". (gutt 6 år)

Lyseblå er en redd gutt, men det er det ingen som vet. I skolegården står han ofte alene. Han får ikke være med når de andre guttene spiller fotball, fordi han er for dårlig. Han ødelegger istedenfor. Han bråker i timene og plager de som er pingler. Det er bedre enn å bli mobba selv. Lærerne tør han ikke snakke med, og mamma og pappa blir bare lei seg.

Innerst inne drømmer Lyseblå om å være en superhelt slik at lærerne og de andre ungene skal se at han også får til noe og ikke bare er en pyse og en liten dott i universet.

Scenekunstneren Katja Brita Lindeberg redefinerte det rosa jenteuniverset for oss i den publikumsvinnende barneforestillingen «Om bare Rosa kunne trylle». Denne gangen retter hun blikket mot forventningene vi møter små gutter med, i alt sitt superheltfokus og idrettsstjernedyrking.

Hva er spillereglene, og hva skjer med dem som ikke klarer å spille med? Hva er det som gjør at noen faller utenom? Hva er det som gjør at klovnen Lyseblå mislykkes i å være gutt?

Om utøvere og produsenter

Norsk scenekunstbruk
  • Arrangert av: Østfold kulturutvikling

Om kunstner / utøver / gruppe

Skulle dere ha noen spørsmål bare ta kontakt

Skuespiller og turneansvarlig på turné: Dagfinn Tutturen, 41445851

Tekniker: Anthony Cooks +46 702904422 eller Clinton Boland, 458 87 968

Publikumskommentarer

Det var en veldig fin forelstilling som tar opp et veldig alvorlig tema. Dette ble tatt opp både i klasserommene og på personalrommet. Det var mange positive tilbakemeldinger. Det som var veldig forrvirrende for oss lærere, var hvor mye det var meningen at elevene skulle være involverte i forestillingen. Var det greit at de ropte, svarte, kom med spørsmål etc? Det kunne vært greit at vi hadde visst på forhånd. En annen ting som vi synes ble utydelig for elevene, var den klovnenesen. Barn er oppdratt til at klovner er morsomt og at man kan le dersom de faller. Det var vel ikke meningen at man skulle le av Lyseblå når han falt av sykkelen helt i begynnelsen? Elevene koste seg og det er det viktigste + at vi har fått mange fine samtaler om dette temaet både før og etter forestillingen. Mvh Tine HaakensenPublisert av: Tine Haakensen (klasse 1.4 . trinn Kirkebygden skole) – 16.12.2016 14:18
Jeg vil bli din vennPublisert av: Yafet (klasse 2a Dokka barne skole) – 26.2.2017 15:20